ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VIITURA DE PE DUNĂRE!

0
43

Vineri, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, într-un context meteorologic alarmant. „Suntem în alertă”, a declarat Fechet, subliniind gravitatea situaţiei create de furtuna Ashley, care ameninţă să provoace inundaţii semnificative în întreaga ţară.

În cadrul întâlnirii, Mircea Fechet analizează împreună cu specialiștii informaţiile recente, inclusiv avertizările hidrologice emise de autorităţi.

Ministrul a subliniat că Dunărea, un factor esenţial în evaluarea riscurilor de inundaţie, are un debit de 7.100 mc/s la intrarea în ţară. Această cifră, împreună cu prognozele meteorologice care indică o răcire bruscă şi precipitaţii intense, a generat o îngrijorare crescută, în special pentru Capitală, unde riscul de inundaţii este semnificativ.

„Ne aşteptăm ca duminică să fie ziua cea mai grea. Până atunci, suntem în alertă”, a reiterat Fechet, evidenţiind că autorităţile trebuie să fie pregătite să răspundă rapid la orice situaţie de urgenţă.

Întreg Guvernul este în alertă maximă după ce specialiștii au anunțat că o viitură puternică de pe Dunăre va lovi țara în doar câteva zile. A fost convocată o ședință de urgență la Palatul Victoria, la care au fost prezenți Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Elena Mateescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie. În weekend se va raci brusc și sunt așteptate precipitații de cod roșu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.