Avrut să ardă vegetația uscată dar au provocat incenții. Luna trecută, pompierii botoșăneni au fost solicitați să stingă numai puțin 71 de incendii pe câmpurile județului.

În cursul zilei de astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a avut loc o ședință pentru implementarea unor măsuri  de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.

Potrivit OUG 195/2005 privind protecția mediului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru  persoane juridice, încălcarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful,  tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii
competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a  serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. În același  act normativ este menționat că arderea miriştilor, stufului,  tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe
terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracțiune dacă a fost  de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Articolul precedentAngajații Penitenciarului Botoșani amenință cu blocarea activității
Articolul următorAccident cu două victime provocat de un șofer cu alcoolemia de 1,01 mg/l