449 de ani de atestare documentară sărbătoriți la Ripiceni FOTO

0
17

Comuna Ripiceni a sărbătorit astăzi 449 de ani de atestare documentară. Peste 1000 de oameni au venit în centrul comunei pentru a se distra și pentru a asista la spectacolul organizat de primărie și Consiliul Local.

Manifestările dedicate împlinirii a 449 de ani de existență a Ripiceniului au debutat duminică dimineață la baza sportivă din comună. Tinerii din Ripiceni și nu numai au participat la o serie de întreceri sportive iar la final au fost recompensați cu diplome, medalii și materiale sportive. După amiaza, locuitorii comunei s-au adunat în parcul din apropierea primăriei unde s-a organizat un spectacol, printre artiștii prezenți numărându-se Nicu Paleru, Adriana Ochișanu, Alexandra Plămadă, Marius Zgâianu și Fetele din Botoșani. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii și espuma party. Cei peste 1000 de oameni prezenți la eveniment s-au distrat, au cântat și au dansat pe melodiile artiștilor care au urcat pe scenă. Mulți dintre aceștia lucrează prin străinătate sau în alte zone și au venit special pentru evenimentul organizat în comuna lor natală.

„În fiecare an organizăm atestarea documentară  a comunei Ripiceni. Anul acesta avem două motive de a sărbători. În afară de atestarea documentară, ne-am gândit să aniversăm și Centenarul. La prima oră am organizat activități sportive și culturale. Am avut sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret și am oferit multe premii copiilor. Am avut șase echipe la fotbal. Au mai fost întreceri la volei, atletism, sporturile de masă care se practică în zonă. După amiaza am avut spectacolul aniversar cu artiști din România și Republica Moldova. Au cântat Fetele din Botoșani, Adriana Ochișanu, Alexandra Plămadă, Marius Zgâianu, Nicu Paleru iar la sfârșitul spectacolul un foc de artificii”, ne-a spus Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni.

Singurul parlamentar prezent la ziua comunei Ripiceni a fost Cristian Achiței, un prieten vechi al primarului Gabriel Talef. Ceilalți parlamentari și lideri de partide nu au fost invitați pentru a nu transforma ziua comunei într-un eveniment politic.

„Știu că am deranjat și voi deranja în continuare. Nu voi transforma niciodată sărbătoarea comunei într-o sărbătoare politică. Prefer ca oamenii să vină, să se distreze și să danseze după un an de muncă”, a mai spus Gabriel Talef care pentru 2019 pregătește un eveniment de mai mare amploare deoarece Ripiceniul va împlini 450 de ani de existență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.