28 de infracțiuni în școlile din județ. Prefectul le recomandă elevilor să sune la 112 când văd persoane suspecte

0
19

Elevi îndemnați să sune la 112 de fiecare dată când văd persoane suspecte în unitățile de învățământ și în zona adiacentă. Recomandarea vine din partea prefectului Dan  Șlincu.

În cadrul Colegiului Prefectural de astăzi s-a discutat despre siguranța elevilor și cadrelor didactice în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ din municipiul și județul Botoșani. Comisarul șef Viorel Șerbănoiu, șeful IPJ Botoșani, a prezentat un raport privind infracționalitate în unitățile de învățământ din județ precum și o situație în ceea ce privește paza în școli. În ultimele cinci luni, s-au înregistrat 28 de infracțiuni în unitățile de învățământ cele mai multe fiind lovirile și furturile. 21 din cele 28 de infracțiuni au fost în mediul urban iar 24 de elevi au fost victime.

În momentul de față, 44 din cele 492 de unități de învățământ din județul Botoșani nu au pază și nici un sistem de supraveghere video. Pentru a reduce cheltuielile, cei mai mulți  primari au preferat să elimine paza și să doteze unitățile de învățământ cu camere de supraveghere. Prefectul Dan Șlincu a recomandat elevilor și cadrelor didactice să sune la 112 de fiecare dată când observă persoane suspecte intrate în incinta unităților de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.