Mii de elevi botoșăneni cer sprijin financiar de la stat

0
48

2.682 de liceeni botoşăneni au depus dosare pentru a fi incluşi în programul guvernamental „Bani de liceu”. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că cele mai multe dosare, 249, au fost înregistrate la Liceul „Dr Mihai Ciucă” Săveni, unităţi cu un număr mare de cereri fiind şi Liceul „Nicolae Bălcescu” Flămânzi (275), Liceul „Regina Maria” Dorohoi (175), Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani (158), Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” (157), Liceul Vorona (136). La polul opus se află licee cu un număr scăzut de cereri, respectiv Liceul de Artă (16), Colegiul „AT Laurian” (22) şi Colegiul „Mihai Eminescu” (26).

Liceenii au depus dosarele în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, urmând ca până pe 23 octombrie să se facă anchetele sociale şi să se verifice eligibilitatea cererilor elevilor. Pe 28 octombrie, Ministerul Educaţiei va publica lista beneficiarilor. Perioada 28 octombrie – 2 noiembrie este rezervată pentru depunerea contestaţiilor, urmând ca pe 6 noiembrie să fie anunţate rezultatele finale.

Începând cu acest an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar câte 250 de lei, în condiţiile în care în ultimii ani şcolari acest sprijin de la stat a fost de 180 de lei lunar. Totodată a fost ridicată şi valoarea plafonului de venituri pe membru de familie, de la 150 de lei, la 500 de lei lunar, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală. Cu alte cuvinte, pot primi bani de liceu elevii care provin din familiile unde venitul pe fiecare membru este sub 500 de lei.

La începutul anului şcolar trecut, au fost incluşi în lista beneficiarilor banilor de liceu 286 de elevi, valoarea ajutorului financiar primit de aceştia ridicându-se la 3,048 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.