Poliția Locală Botoșani a obținut o derogare pentru a organiza concurs pentru mai multe posturi de polițist local, la primul s-au înscris șase candidați care au fost respinși.

Situația s-a repetat și la al doilea concurs, unde cei 18 candidațj nu au reușit să ia notă de trecere. Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale Botoșani s-a declarat nemulțumit de pregătirea acestora: „Au lăsat foaia goală”, a spus acesta pentru ziarul local Botoșăneanul. La cel de-al doilea concurs proba scrisă trebuia să aibă loc pe data de 26 septembrie 2022, de la ora 10:00, la sediul instituției. Interviul nu va mai fi programat având în vedere că niciun candidat nu s-a calificat pentru această probă unde era nevoie să obțină măcar 50 de puncte.

18 persoane s-au înscris pentru ocuparea a două posturi, însă toți au fost respinși de comisia de evaluare. Cel mai mare punctaj obținut de unul dintre candidați a fost de 34 de puncte, iar cel mai mic a fost de doar 5 puncte.

„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea atitudine de mestecat gumă. Ne-am dori să găsim tineri, dar nu cred că se mai face cartea pe care am făcut-o noi cu ani în urmă”, Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale Botoșani pentru sursa citată.

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale a mai spus că aceste concursuri nu se vor repeta deoarece angajările în sistemul public au fost blocate până la data de 1 ianuarie 2023. Și că deocamdată va trebui să funcționeze pe actuala schemă de personal.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentBărbatul care a ucis două femei şi şi-a violat fiica în mod repetat a fost trimis în judecată
Articolul următorUn bărbat se află în stare gravă după ce a fost atacat de un taur