Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 22.40, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au oprit, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Mitoc, un autoturism înmatriculat în judeţul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era un cetăţean român în vârstă de 50 ani, cu domiciliul pe raza județului Botoşani.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursa: Realitatea de Botosani