Procurorii botoşăneni au fost sesizaţi la mijlocul lunii decembrie de către personalul medical dintr-un centru de vaccinare din Botoşani că două fiole de vaccin – 12 doze – de la Johnson&Johnson au dispărut peste noapte, anunță Monitorul de Botoșani.

Anchetatorii nu au oferit oficial mai multe informaţii cu privire la incident, însă, potrivit unor surse din cadrul anchetei, lipsa dozele ar fi fost semnalată la centrul de vaccinare de la Colegiul Gheorghe Asachi.

Procurorii botoşăneni au deschis un dosar penal pe faptă, însă deocamdată nu este menţionată nicio persoană în cadrul anchetei. „În acest moment există o sesizare cu privire la dispariţia, dintr-un centru de vaccinare de pe raza municipiului Botoşani, a unui anumit număr de doze de vaccin. Cu privire la această sesizare se efectuează cercetări in rem”, a precizat Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Cazul a ajuns şi în atenţia DSP, care însă aşteaptă ancheta procurorilor, informarea venind pe căi oficiale de la Parchet.

„S-a primit o sesizare cu privire la faptul că dintr-un centru de vaccinare lipsesc câteva doze de vaccin. În momentul de faţă se desfăşoară o anchetă şi ulterior vom comunica şi noi concluziile acesteia”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Sursa: Realitatea de Botosani