În perioada 1-4 noiembrie a avut loc la Onești, Campionatul Național de lupte, competiție destinat juniorilor 3 și 4. Sportivii botoșăneni s-au întors cu numai puțin de 12 medalii de la această competiție.

La fete, cea mai bună performanță îi aparține sportivei Camelia Ivănescu care s-a clasat pe locul doi la categoria 72 de kilograme. Celelalte două medalii de bronz au fost obținute de Beatrice Ungureanu la categoria 40 de kilograme și Iasmina Șotropa la categoria 66 de kilograme. Cele trei sportive sunt pregătite de profesorul Cristian Ungureanu.

Tot la aceeași competiție, luptătorii botoșăneni au cucerit nouă medalii. După titlul obținut în întrecerea pe echipe, luptătorii pregătiți de Victor Baciu, Dan Iacob și Sandu Andrei Drăguțu și-au trecut în palmares încă nouă medalii.

„Chiar dacă frumusețea meciurilor a fost puțin umbrită de condițiile improprii de organizare și desfășurare a competiției, respectiv ȋntr-o sală de sport mult prea mică pentru un număr atȃt mare de sportivi și antrenori, peste 500, la care se adaugă și spectatorii, noi am fost extrem de mulțumiți de modul cum s-au comportat  luptătorii  botoșăneni. Poate i-a ajutat și faptul că la ei acasă se antrenează tot ȋn spații mici, neȋncăpătoare,  ȋn timp ce o sală de lupte spațioasă este ȋn paragină, lȃngă stadionul de fotbal. De mult timp nu s-au obținut astfel de rezultate, motiv pentru care și satisfacția a fost pe măsură. Nu-i puțin lucru să ajungi ȋntr-o finală ȋn care să se bată  pentru locurile unu și doi, doi luptători din grupa mea. Nu am avut pȃna acum așa o situație și  poate pentru prima dată ȋntr-o finală nu avut mari emoții. Trebuie să precizez că am mai avut parte de o premieră,  doi frați gemeni au urcat pe cea mai ȋnaltă treaptă a podiumului. Aș vrea să le mulțumesc părinților pentru ȋncrederea ce ne-au acordat-o nouă,  antrenorilor, lăsȃndu-și copii să facă sport de la vȃrste fragete, cu speranța că așa pot apărea de timpuriu și satisfacțiile, fapt ce ȋți dă multă  speranță și curaj să continui. Felicitări sportivilor și familiilor lor!”, a precizat Victor Baciu, antrenor LPS Botoșani.

La categoria de vȃrstă juniori 3, din cele 26 de cluburi care au avut sportivi medaliați, C.S. Botosani s-a clasat pe locul II pe cluburi, la egalitate cu C.S.S. Bacău.

La juniori 4, din 23 de cluburi participante L.P.S. Botoșani  s-a situat pe locul III, după C.S. Dinamo București și C.S. Heracle Timișoara.

Sportivii botoșăneni medaliați:

  • COZMA FLORIN – locul I cat. 50 kg.
  • COZMA GEORGE  locul I cat. 55 kg.
  • ADROBOTOAEI NICU locul II cat. 62 kg
  • DINCĂ MARIO, ocupȃnd locul II la cat. 85 kg, juniori 3
  • IGNĂTESCU NICOLAS – locul II cat. 55 kg.
  • VIERIU ȘTEFAN  – Locul III, cat. 29 kg;
  • GHEȚĂU EDUARD ALEXANDRU – Locul III, cat. 32 kg și
  • OLARIU ALIN  – locul III, cat. 32 kg.
  • AILENEI ALIN  – locul III, cat.48 kg.
Articolul precedentBotoșănean condamnat pentru lovire violare de domiciului şi distrugere. A fost prins la Tulcea
Articolul următorValeriu Iftime: „Încă mai sper în minuni”